Ex-prudentiële CEO George Ball sluit zich aan bij het Bitcoin-kamp; noemt het een „nietje“ voor investeerders

George Ball, ex-prudentiële CEO nu CEO van Sanders Morris Harris, zei in een recent interview met Reuters dat hij zijn standpunt over Bitcoin en cryptocurrencies had veranderd. Hij sluit zich aan bij de snel groeiende lijst van elites die hun woorden over het digitale goed terugnemen, vooral in het licht van de recente wereldwijde economische neergang.

Ball legde aan Reuter’s presentator, Fred Katayama, uit dat hij een tegenstander is geweest van cryptocurrencies, blockchain, en dergelijke, maar dat hij zijn standpunt over het onderwerp heeft veranderd. Volgens hem, deze activa lijken nu een betere optie beschikbaar voor investeerders of handelaren „als een nietje.“

Ik heb dit nooit eerder gezegd, maar ik ben altijd een blokketen geweest, cryptocurrency, Bitcoin tegenstander.

Maar als je nu kijkt, kan de overheid de markten niet eeuwig stimuleren. De liquiditeitsoverstromingen zullen vroeg of laat stoppen.

Dus de zeer rijke belegger of de handelaar wendt zich waarschijnlijk tot Bitcoin of iets dergelijks als een nietje.“ De bal zei in het interview.

Beleggers en handelaren worden optimistischer en positiever over wat Bitcoin Loophole in kortere tijd opbrengt, omdat de cryptocurrency veerkracht heeft getoond tegen terugtrekkingen. Ondanks de coronaviruspandemie die een negatieve invloed heeft gehad op de wereldeconomie, is de prijs van Bitcoin aanzienlijk gestegen en blijft hij stijgen.

Hoewel de munt in maart tot het jaarlijkse dieptepunt was gezakt, is de prijs sindsdien snel gestegen naarmate meer investeerders zich tot Bitcoin wenden als een hedge tegen de prille economie.

Reuter’s Katayama gaf aan hoe verbaasd hij was, toen hij Ball op indrukwekkende wijze over Bitcoin hoorde praten“. Ik had nooit gedacht dat ik je dat zou horen zeggen over Bitcoin.“ Hij zei.

Interessant genoeg is George Ball niet de enige mainstream investeerder of financiële instelling die de laatste tijd zijn perspectief op Bitcoin heeft veranderd.

Eerder dit jaar gaven analisten van JP Morgan eindelijk toe dat investeerders Bitcoin konden houden als een hedge tegen falende fiat valuta. Meer recentelijk investeerde de softwaregigant MicroStrategy ongeveer $250 miljoen in Bitcoin en noemde de cryptocurrency als hun primaire kasreserve-activum.