Bitcoin fikk bare USD 250 millioner påtegning fra store amerikanske selskaper

Det amerikanske baserte store forretningsinformasjonsselskapet MicroStrategy sa at det har kjøpt BTC 21 454 til en samlet pris på USD 250 millioner, inkludert gebyrer og utgifter.

„Vår investering i Bitcoin er en del av vår nye kapitalallokeringsstrategi, som søker å maksimere langsiktig verdi for våre aksjonærer,“ ble sitert i utlysningen Michael J. Saylor, administrerende direktør i MicroStrategy .

Ifølge ham gjenspeiler denne investeringen deres tro på at BTC er en „pålitelig butikk av verdi og en attraktiv investeringsfordel med mer langsiktig verdsettingspotensial enn å holde kontanter.“

„MicroStrategy har anerkjent Bitcoin som en legitim investeringsfordel som kan være overlegen kontanter og har følgelig gjort Bitcoin til den viktigste eierandelen i sin egen reservereservestrategi,“ sa konsernsjefen.

Han la til at beslutningen om å investere i BTC delvis ble drevet av makrofaktorer som den økonomiske og folkehelsekrisen som ble utfelt av COVID-19, enestående økonomiske stimulanstiltak fra regjeringen inkludert kvantitative lettelser som ble vedtatt over hele verden, og global politisk og økonomisk usikkerhet.

„Vi tror at disse og andre faktorer sammen kan ha en betydelig svekkende effekt på den langsiktige reelle verdien av fiat-valutaer og mange andre konvensjonelle aktivatyper, inkludert mange av eiendelene som tradisjonelt holdes som en del av virksomheten til statskassen,“ Saylor sa.

Videre sa selskapet at det tror at BTC ikke bare vil være som en sikring mot inflasjon, „men også utsiktene til å tjene høyere avkastning enn andre investeringer.“

„Bitcoin er digitalt gull – hardere, sterkere, raskere og smartere enn noen penger som har gått forut for det. Vi forventer at verdien av den kommer til å stemme overens med fremskritt innen teknologi, utvidet adopsjon og nettverkseffekten som har drevet økningen til så mange kategorimordere. i moderne tid, uttalte administrerende direktør.

„Så dit du går. Vi har nå et børsnotert selskap som har bestemt seg for å bruke Bitcoin som reservefordel i balansen. De er ikke i Bitcoin-virksomheten. De har ingen blockchain-baserte produkter. Dette er ikke et cash grab ved å legge til „blockchain“ eller „crypto“ til navnet sitt. Dette er en enkel analyse gjort av et team som er bekymret for å beskytte deres aksjeeierverdi i usikre og kaotiske tider i makroøkonomien, “ Morgan Creek Digital medgründer Anthony Pompliano skrev i sitt nyhetsbrev i dag.

På pikseltid (14:31 UTC) handler BTC til 11 602 USD og er nede med 3% på en dag, og trimmer sine ukentlige gevinster til 4%. Prisen er også opp med 25% på en måned og 2% på et år.